top of page

Prosjekt: Sundlaug Skagastrand 2014

Tittel:  Bláa lónið (Blå lagune)

Format: 1:1 hus og bassengområde

Samarbeid: Heidi Rognskog og Mona Eckhoff

 

Medie: Konseptuell tilnærming; renovering og gjenbruk for å endre eksisterende bygg og uteområde. Bruk av funnet objekter og materiale. Effekter med lys og røkelse og for å lage en utstillingsarena for åtte nordiske kunstnere.

 

Vi (Mona og Heidi) hadde en konseptuell tilnærming til prosjektet RASK. Varmekilder er Islands ”gull” og vi ville hente frem ubrukte ressusser gjennom å renovere, tilføre farger og elemeneter fra naturen på den lokale ”Heitapottur”, - utendørsbadet Sundlaug Skagastrand. Stedet ble også omformet til galleri og utstillingssted for de andre deltakende kunstnere.

 

Vi malte bygget og uteområdet, fikk snekret en badebenk, trakk inn naturelementer , tekstiler, objekter, lys og røkelse med påfølgende åpnings-arrangement med servering. Med duft av lavendel og servering i turkise fat besto åpningen av live fremføring av performance, videoinstallasjon, foto og tegninger. Prosjektet ble dekket av den lokale og nationale TV station. Besøkstallet økte 60 prosent under renovasjon og betydelig i etterkant. Åpningstider og sesongen er nå utvidet.

 

Bakgrunn for prosjektet: Åtte kunstnere fra Norge, Danmark og Island ankom Skagaströnd en fiskekommune med 530 innbyggere. 4. August 2014.

 

Vi hadde fjorten dagers arbeid frem mot utstilling og seminar. Første dag var planen å bli kjent. Vi skulle ta et morgenbad på stedets utebad. Badet var veldig slitent og så ikke ut til å ha vært åpent på en stund. Videre skulle vi inspisere planlagte utstillingssted, en nedlagt sildefabrikk. Sildefabrikken var både utilgjengelig og uegnet. Lunsj skulle inntas på stedets berømte pub og spisested Kántrýbær. Countrybaren var stengt for godt på grunn av en overgrepssak. Været var tungt og stedet ga oss intrykk av depresjon og fraflytting. Det ble et gap mellom forestillingen om den blå lagune og faktisk opplevelse. Vi fikk en stor trang til å renovere stedets utendørsbad. Det endte med å bli et veldig bra opphold. 

 

 

Se også bilder av de andre deltakende kunstneres arbeid

bottom of page